Telefon: 011/ 318-93-95   Email: fitness@arenano1.co.rs  

Zdravlje i fitnes

Sauna je postala element savremenog života, pomoć koga se odmaramo i oporavljamo.

Finska sauna

Finska sauna je manja soba sa peći u kojoj je složen granitni kamen, a duž zidova su postavljene klupe kojima sede posetioci. Temperatura u sauni je od 60oC - 100oC, a vlažnost od 15 do 50%. Zbog tako visoke temperature boravak u sauni je smanjen na minimum, imedju 8 i 15 minuta, zavisi od osećaja. Nakon toga sledi odmor približno jednak boravku u sauni. Ceo postupak se ponavlja 3 puta ili onoliko puta koliko Vam prija. Ovo nije jedini šablon, niti univerzalno upustvo kako se koristi sauna, u principu se sve svodi na subjektivni osećaj.

Read more...

U današnje vreme relaksacija predstavlja oslobađanje od stresa, napetosti, preterane sitosti, neispavanosti.

Šta je relaksacija

Neki psiholozi i sociolozi kažu da je danas gotovo nemoguće biti "slobodan" zato što je tehnologija toliko napredovala da se nigde ne možete sakriti. Mobilni telefoni, kompjuteri i mnogi savremeni aparati imaju negativno zračenje i uništavaju našu pozitivnu energiju.

Read more...

Masaža je jedan od najboljih načina da se opustite i postignete ravnotežu duha i tela.

Postoje razni oblici masaže i skoro svi potiču sa dalekog istoka. Masažom poboljšavate cirkulaciju, opuštate mišiće, zatežete kožu, oslobađate se stresa, otklanjate otpadne elemente iz organizma. Najpoznatije masaže su relaks, anticelulit, terapeutska, šiacu, sportska...

Sve masaže se mogu raditi na celom telu ili samo na određenim delovima (parcijalna masaža). Svaka masaža ima svoje trajanje koje nije strogo određeno, odnosno prilagođava se osobi koja se masira. Vremenom su se zahtevi menjali pa tako danas postoje razni uslovi pri kojima se odvija ciklus masaže.

Read more...

Jacuzzi je sinonim za opuštanje i uživanje, luksuz koji vam je sada dostupan u našem fitness centru. Hidromasaža u dobrom društvu je odvajkada bio popularan način odmora, od vremena turskih kupatila i rimskih bazena. Pruža osećaj lagodnosti i rasterećenja.

 

jakuzzi

Celulit je ne samo estetski već i zdravstveni problem ženske populacije koji najviše pogađa osobe koje se slabo kreću.

Mi imamo rešenje za Vaše probleme kroz kompletan anticelulit program - plan vežbanja, masaža i program ishrane koji će zajedno dati najbolje rezultate.

 

 

anticelulitanticelulit1

U našem fitnes centru koristimo elektro-stimulator Pluton electronic-a, koji pripada grupi uređaja koji generišu niskofrekventnu impulsnu struju promenljivog intenziteta. Biološki prilagođena obliku nervnog impulsa izlazna struja stimulatora traje onoliko koliko je potrebno da se aktivira određeni mišić ili regija. Prolaskom strujnih impulsa kroz tkivo dolazi do pojačanog protoka krvi kroz sudove zahvaćene tretmanom, samim tim do limfnog odvođenja taloženog "otrova" i razgradnje celulita. Iz tog razloga je neophodno unositi dnevno oko tri litre negazirane tečnosti bez šećera. Do razgradnje celulita dolazi i usled mehaničkih kontrakcija mišića takođe nastalih dejstvom strujnih impulsa.

Read more...

Fitnes je način života kojim čuvamo i popravljamo zdravlje! Pošto nam u svakodnevnom životu nedostaje fizička aktivnost, fitnes postaje neophodan. Njegov uticaj na zdravlje je ogroman u pozitivnom smislu ako vežbate na pravom mestu i pod stručnim nadzorom. Njegova prilagodljivost individualnim karakteristikama različitih osoba stavlja ga iznad sporta i sličnih fizičkih aktivnosti, jer fitnesom mogu da se bave čak i deca, starije osobe, osobe narušenog zdravlja, trudnice...

Fitnes = fizičko i mentalno zdravlje
Fitnes = zabava i razonoda
Fitnes = zadovoljstvo

Svaku spravu, mašinu ili vežbu naš trener prilagodiće Vašim mogućnostima. Fitnesom istovremeno možete postići zadovoljenje više potreba: možete da smanjite telesnu težinu, ojačate mišiće, povećate gipkost vaše muskulature, oslobodite se stresa, a rezultat svega toga je poboljšanje Vašeg zdravlja, sto je najvažniji cilj.

Read more...