loader image
c-vitamin

1140 RSD (100 tableta)

Vitamin C je od svih vitamina najčešći dodatak ishrani. Budući da čovek nije u stanju da poput nekih životanija, sam proizvodi vitamin C, mi ga unosimo putem ishrane, vrlo često i nedovoljno. Vitamin ce je veoma dobar antioksidant i ima ključnu ulogu u očuvanju imuniteta čoveka. Redovnim i unošenjem Vitamina C u dovoljnim količinama sprečavamo pad imuniteta, smanjujemo rizik od raznih virusa i gripoznih stanja, bolesti srca, povišenog holesterola i mnogih drugih stanja. Takođe, ovaj vitamin sprečava pojavljivanje hroničnog umora, slabljenja mišića i bolova u istim nakon treninga. Preporučena doza je 1 tableta 1000mg dnevno, sa vodom.  

fitness Arena-cink-selen

1190 RSD (120 kapsula)

  • 15 mg cinka u kapsuli

  • U formi organske soli

  • Maksimalno iskorišćenje u organizmu

     

Dodatak ishrani na bazi cinka u maksimalno apsorbujućoj formi helata, čime se postiže visoka bioraspoloživost.

Cink ima ključnu ulogu za pravilno obavljanje mnogih vitalnih funkcija u ljudskom telu, uključujući sintezu proteina i mišićne procese. Kontroliše hormonalnu ravnotežu, povećava proizvodnju insulina i poboljšava kvalitet krvi. Pored toga, podstiče imunitet, ima snažno antioksidativno dejstvo i povećava energiju tokom intenzivnih treninga.

Sportisti imaju povećane potrebe za cinkom zbog znojenja, pri kojem se cink gubi, pa ne može da odigra ulogu u sintezi testosterona, koji je neophodan za rast mišićne mase.

Stariji ljudi treba da uzimaju cink zbog prevencije oboljenja prostate, senilnosti i reumatoidnog artritisa.

fitness-arena-amino-kiselina

3480 RSD (700 gr. – 100 porcija po 7 gr.)

(BCAA) odnosno aminokiseline razgranatog lanca, podrazumevaju tri esencijalne aminokiseline, i to L-lucin, L-izoleucin i L-valin koje se nalaze u proteinima svih ljudi, i sprečavaju katabolčke procese tokom dugih i napornih treninga. Pored toga, ove aminokiseline imaju jako anaboličko dejstvo i omogućavaju brzu izgradnju mišićne mase. Takođe BCAA omogućava brži oporavak i podiže nivo energije. Preporučuje se uzimanje dodatka BCAA pre početka i nakon završetka aktivnosti.